Być może zainteresuje Cię również:
-
Pimientos de Padron
poniedziałek, 17 st. 2011Jak zrobić jedno z najpyszniejszych hiszpańskich tapas? Bardzo prosto - wystarczą papryczki, oliwa i sól. Jak je zjeść? A, to już inna historia... Przeczytajcie.
-
Ostra papryczka i globalne ocieplenie
wtorek, 18 st. 2011Co ma jedno do drugiego? Ano to, że na balkonie w Warszawie świetnie rośnie mi zielsko, które przywiozłem z tropików. Rośnie sobie, owocuje i dojrzewa.
-
Siejemy papryczkę chili
sobota, 12 mrz. 2011Wiosna chyba naprawdę już do nas przyszła i kolejny raz przygotowuję się do zagospodarowania parapetu i balkonu. Oczywiście gwiazdą sezonu znów będą moje ulubione papryczki chili...
-
Chili na balkonie, ciąg dalszy
niedziela, 13 mrz. 2011Jak posiać paprykę chili - oto obiecana druga część porad dla tych, którzy też chcieliby zaprosić na balkon odrobinę egzotyki.
-
Pikowanie papryczek
sobota, 9 kw. 2011Papryczkom urosły już nie tylko pierwsze liście właściwe, ale też drugie, a jak się dobrze przyjrzeć, to i trzecie. Najwyższy czas, by przepikować je do oddzielnych kubeczków. Inaczej korzenie splączą się tak, że nie da się już ich rozdzielić bez ich przerywania.